Dinosauriërs en de toekomst voor ons

Wanneer je van plan bent om benzine palenrammer huren te gaan doen dan moet je wel rekening houden met wat een onzin benzine is. Jammer genoeg is een benzine palenrammer huren de enige keuze die je hebt als het om palen in de grond zetten gaat. Elektrische palenrammers zijn vaak niet krachtig genoeg of je moet ze steeds continu opladen. Waar komt die kracht van de benzine vandaan dan? Het komt van dinosauriërs en andere hele oude organismes van miljoenen jaren geleden die allemaal geleefd hebben en toen stierven. Nadat ze gestorven waren zijn hun biologische resten langzamerhand verandert in olie.

Een langzaam process

Dit is een heel erg langzaam process maar op de lange termijn is olie dus een duurzaam product. Maar dan hebben we het over een termijn van miljoenen jaren. Dat is langer dan dat de mensheid heeft bestaan. Dus vanuit ons perspectief is het niet een hernieuwbaar product en dat is wat geldt als we het hebben over hernieuwbare producten. Wat we dan in de toekomst gaan doen om benzine te vervangen is onduidelijk. Een groot probleem met elektriciteit is dat je het eigenlijk niet goed kan opslaan. Je kunt de meeste dingen gewoon in een doos of vat stoppen en daar blijft het wel in dan. Maar elektriciteit vervaagt relatief snel.

Elektriciteit

Je hebt vast wel gemerkt dat je mobiel of laptop leger kan worden terwijl je er eigenlijk niks mee doet. Dat is omdat de accu’s die we nu gebruiken helemaal niet zo goed zijn als ze zouden moeten zijn. De elektriciteit gaat gewoon eruit vanzelf. Het is een beetje zoals energie in jou. Jij kan niet heel erg veel eten op één dag en dan de volgende dag niet eten. Je moet het uitspreiden want je verbruikt energie constant. Dus we zullen eerst een betere accu moeten ontwikkelen voordat elektrische palenrammers populair worden.