4 tips om luxueuzer te wonen

Vind je dat jouw woning wel wat meer luxe kan gebruiken? Je kunt al met kleine toevoegingen een luxe uitstraling creëren. Dit begint al bij het goed onderhouden van je eigen woning. Wanneer je woning er verzorgt uitziet, kan dit al een teken zijn van luxe. Hoe je er nog meer voor kan zorgen dat je luxueuzer woont, hebben we hieronder voor je opgesomd.

Voeg zwart en goud toe

De combinatie van goud en zwart stralen luxe uit. Maar let op: zorg ervoor dat je dit niet teveel toevoegt. Een aantal gouden en zwarte onderdelen in huis toevoegen zorgt er al voor dat je huis een luxere uitstraling krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een zwart met goud schilderij ophangen, zwarte kussens op de bank aanschaffen en gouden kaarsen op tafel neerzetten.

Schoon en strak

Teveel rommel in huis zorgt ervoor dat het huis geen luxe maar chaos uitstraalt. Zorg er daarom voor dat het huis netjes is en dat je spullen opbergt in opbergruimtes. Vooral in vensterbanken kun je ervoor zorgen dat mensen van buitenaf niet geconfronteerd worden met teveel spullen en zelfs rommel. 

Kunst

Kunst staat in verband met luxe. Het geeft namelijk een teken dat je verstand hebt van interieur en kunst wordt niet geassocieerd met iets goedkoops. Het kan dus helpen om bijvoorbeeld sculpturen te plaatsen, schilderen op te hangen of een ornament in de tuin te plaatsen. 

De buitenkant

De buitenkant van de woning is natuurlijk de eerste indruk dat iemand krijgt van jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld grotere grasvelden leggen die gemaaid zijn of een oprit met een houten inrijpoort. Inrijpoorten geven het teken dat je niet zomaar iedereen binnen laat en dat je het huis wilt beschermen tegen onbevoegden. Deze inrijpoorten kun je bij Poortenhekwerk bekijken!