Betrap jij jezelf er ook wel eens op?

Dat je zit te dagdromen achter je bureau of achter het stuur van je auto?

Te dromen over wat je echt graag zou willen gaan doen om de kost te verdienen?

Misschien zit je tegen een burn out aan, of misschien zelfs wel een bore out! Je werk vraagt te veel van je.. of juist te weinig. Je zou wel eens wat anders willen gaan doen.

Maar wat? En hoe zou je dat dan kunnen bereiken?

Het kan best wel moeilijk zijn om in die situatie een helder overzicht te behouden over welke stappen je moet nemen om het door jou beoogde doel te bereiken.

Goed nieuws: het behoort tot de mogelijkheden om een coach in te schakelen voor loopbaancoaching! Deze coaches zijn experts in het jou begeleiden met je carrière. Voor hen is deze materie gesneden koek.

Verdiep je maar eens in de verschillende loopbaancoachingbureaus die er zijn en zoek een coach uit waar het mee klikt. Wel handig is het om een coach te zoeken die bij jou in de buurt woont, zoek bijvoorbeeld op een loopbaancoach in Den Haag als je daar in de buurt woont.

Wat kan je verwachten

Een goede coach zal de antwoorden op je vragen uit jou naar boven kunnen halen door onder andere veel met je te praten, testen te doen en huiswerkopdrachten mee te geven. Samen pluizen jullie uit waar jouw waarden in liggen, wat jou  gelukkig maakt om te doen. En natuurlijk ook wat jou tegenhoudt om je gedroomde potentieel te bereiken.

Je hoeft je overigens nog niet op de arbeidsmarkt te hebben begeven om wat aan een professionele loopbaancoach te hebben.

Ook als je aan het begin van je loopbaan staat zijn er veel keuzes om te maken.

Wat voor een functie ambieer jij en bij welk bedrijf dan.

Dit zijn ook bij uitstek vragen waar je met behulp van een coach  antwoorden op kunt vinden.

Als je denkt dat begeleiding door een loopbaancoach je een lange tijd gaat kosten dan kan ik je geruststellen. Van tevoren bepalen jullie hoe veel tijd jouw traject in beslag mag nemen.

Wordt de begeleiding door je werkgever bekostigt, dan zit er ook meestal een maximum aan het aantal weken coaching. Het is dan ook in het belang van de coach om jou zo spoedig mogelijk te brengen waar je wilt zijn.

Dan kan de coach daarna ook weer verder om andere mensen te helpen met hun vraagstukken.

Tijdens de coaching leer je dus veel, vooral over jezelf.

-Wie ben ik?

-Wat wil ik?

-Hoe kom ik waar ik wil zijn?

Dit zijn de drie belangrijkste vragen die aan bod zullen komen. Heb je eenmaal je traject voltooid dan heb je een nieuw perspectief op je werkzame leven (en het leven buiten je werk, want leven bestaat niet alleen uit werken maar het één heeft vanzelfsprekend veel invloed op het ander.)

Zo ga je weer met frisse zin aan de slag!