De beste inductiekookplaat: hoe kies je die uit?

De inductiekookplaat is populairder dan ooit. Het systeem heeft vele voordelen, mits je natuurlijk de beste inductiekookplaat uitzoekt. Want net als met andere producten heb je ook bij deze kookplaten zowel goede als slechte versies. Voor je de beste uit kunt zoeken, met je begrijpen wat het is.

Wat is koken op inductie?

Een kookplaat met inductie maakt gebruik van inductieverhitting. In een inductiekookplaat wordt netspanning elektronisch omgezet in spanning met een frequentie. Deze zorgt voor een magnetisch veld waar een wervelstroom doorheen beweegt richting de plaat. Daarmee wordt de pan verwarmd.

Voor een inductiekookplaat heb je vaak speciale pannen nodig. Deze pannen hebben een bodem die gemaakt is om met inductie te verhitten. Sommige reguliere pannen kunnen dit ook aan, maar dat geldt niet voor alle exemplaren. Zorg dat je altijd goed advies inwint voor je een nieuwe pan koopt. Als je een inductiekookplaat hebt, wil je natuurlijk niet per ongeluk een pan kopen die hier niet geschikt voor is. 

beste inductiekookplaat

De voordelen van koken op inductie:

  • het is schoner
  • inductiekoken is duurzamer
  • koken op inductie is makkelijker

Verwacht wordt dat in de toekomst in elk huis een inductiekookplaat te vinden is. Om de beste inductiekookplaat te kiezen moet je vooraf bedenken of je een kookplaat wil die is ingebouwd of die los staat. Welke kookplaat de beste is, hangt af van andere voorkeuren. Hoeveel pitten wil je hebben? Wil je dat de kookplaat ook een timer bevat? Dit maakt allemaal uit voor de beste keuze voor jou.