De haagbeuk

haagbeuk

De haagbeuk is een plant waarbij de mannelijke en vrouwelijke bloemen op dezelfde huizing groeien. De plant begint te bloeien in april. Het stuifmeel dat vrijkomt wordt door de wind vervoerd naar andere haagbeuken. De blaadjes staan bekend om de eironde gesteelde vorm. In Nederland en België zie je de haagbeuken erg vaak voorkomen. Mede omdat deze beuken erg gemakkelijk in een haagvorm te snoeien zijn. Daarnaast zitten de haagbeuken ook in de winter vol met blaadjes.

haagbeuk

De voordelen van een beukhaag

Om voor een beukhaag te kiezen kunnen meerdere beweegredenen zijn. Zo zijn de beukhagen maar één tot maximaal twee weken per jaar kaal. Het voordeel hiervan is dat dit pas in de lente is. De beukhaag biedt dus in de winter bescherming tegen koud. Daarnaast wordt de privacy een erg groot gedeelte van het jaar gegarandeerd. Een ander voordeel van de beukhaag is dat hij in meerdere kleuren te verkrijgen is. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Kostentechnisch is een haagbeuk ook een goeie zet. Zo is het 10 procent goedkoper dan de gewone beuk. 

haagbeuk

Hoe houd je de haagbeuk mooi 

Wanneer je wilt zorgen voor de mooiste haagbeuk is het van belang dat je deze op de juiste manier onderhoudt. Zo zul je de haag regelmatig moeten snoeien. Op die manier kun je namelijk een erg mooie haag creëren. Een voordeel van de haagbeuk is dat hij voor de rest erg weinig onderhoud nodig heeft.