De ontwikkelingen van zonnepanelen van de afgelopen jaren

Een paar jaar geleden was er nog niet zo heel veel bekend over zonnepanelen. Op de dag van vandaag kan je er bijna niet meer omheen, want op heel veel daken liggen zonnepanelen. Het bedrijf Sondi Solar speelt hier een grote rol bij. Zij installeren per jaar zo’n 1000 zonnepaneel-installaties. Wil je hier wat meer over weten? Bekijk de website van Sondi Solar, of kijk voor iets in de buurt zoals zonnepanelen Utrecht.

Hoe werken zonnepanelen nou eigenlijk?

Zonnepanelen doen wat de naam al inhoudt. Het zijn panelen die bestaan uit zonnecellen, die gemaakt zijn van hele dunne laagjes silicium. Wanneer het zonlicht op deze laagjes valt, wordt er elektrische gelijkspanning opgewekt. Deze stroom, ook wel gelijkstroom genoemd, wordt daarna omgezet in een wisselstroom. Dit wordt gedaan door een omvormer, en het is te vergelijken met hoe stroom uit een stopcontact komt.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Er zitten vrij veel voordelen aan zonnepanelen. Hieronder vind je een aantal voordelen op een rij, waardoor het gelijk een stuk duidelijker is waarom je zonnepanelen zou kunnen nemen. Niet iedereen heeft hier behoefte aan natuurlijk, maar elk paneel helpt wel bij aan een beter milieu.

Niet alleen milieubewust, ook bewust in je portemonnee

Doordat je gebruik maakt van groene energie, wordt de CO2 die u uitstoot flink verminderd. Want niks is zo puur als zonne-energie. Maar ook bespaar je op een overzichtelijke manier en een redelijk makkelijke manier op uw energierekening. Binnen 7 tot 10 jaar is het al mogelijk om geld terug te verdienen, ook omdat er geen lasten meer komen van stijgende stroomprijzen.

Wat is er nog meer mogelijk met zonnepanelen?

Mocht je meer opwekken dan dat je verbruikt, dan kan het zijn dat je zelf een stroomleverancier kan worden. De garantie van zonnepanelen speelt hierbij ook een rol, omdat ze gemiddeld wel 25 jaar meegaan. De zonnepanelen zijn veilig, hebben erg weinig onderhoud nodig en maken geen geluid. Het is en blijft interessant om te gaan investeren in zonnepanelen, ook omdat de zonne-energie altijd beschikbaar is en dus altijd te gebruiken.