Een huis leegruimen: hoe doe je dat?

verhuizeres

Wanneer iemand komt te overlijden dan moet er ontzettend veel gebeuren. De begrafenis wordt geregeld, iemand is verantwoordelijk voor de erfenis en natuurlijk moet je het huis leegruimen. Sommige mensen komen te overlijden wanneer ze in een groot huis wonen. Zeker wanneer iemand al lang in een groot huis woont dan kunnen ze behoorlijk wat spullen verzamelen. Een huis leegruimen is daarom niet een klusje dat je in een middag kunt klaren.

Ontuiming

Maak een plan

Wanneer iemand een groot huis heeft dan passen er veel spullen in. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om dat te vullen. Daardoor is een huis leegruimen dus een flinke klus. Een klus die overigens wel veel makkelijker wordt wanneer je een plan maakt.

Hoe doe je dat?

Een plan voor een ontruiming maken is niet een enkele methode voor. Het hangt een beetje samen met de volgende zaken:

  • hoeveel spullen gaat het om?
  • hoe lang heb je de tijd?
  • waar gaat het naartoe?

Zeker dat laatste is zeer belangrijk. Het is goed om een huis te ontruimen maar je moet wel eerst weten waar je naartoe gaat met al die spullen. Als je dat eenmaal bepaald hebt kun je de rest plannen. Sommige mensen verkopen een inboedel en anderen kiezen ervoor om te doneren aan de kringloop. Als er veel spullen van waarde tussen zitten dan kun je deze er tussenuit halen en zelf verkopen. Zo verdien je er wellicht het meeste aan. Wanneer dit echter niet het geval is dan is het goed om een plek te zoeken waar je de hele inboedel in een keer kwijt kunt. Dat scheelt je tijd en geld.

Ontuiming

Begin met een plan per kamer

Een huis heeft meerdere kamers en de structuur van je plan ligt dus eigenlijk al voor je klaar: werk per kamer. Zorg dat je elke kamer bijvoorbeeld in een dag doet, als dit haalbaar is.