Een kamer huren in Tilburg: dit moet je weten
Wil jij op jezelf gaan wonen en heb je besloten dat het Tilburg gaat worden? Goede keuze! Tilburg is een leuke stad, je hebt er goede onderwijsinstellingen en een biertje drinken is natuurlijk altijd iets leuker in het zuiden waar ze echte bourgondiërs zijn. Daar wil jij natuurlijk bij horen! Een kamer in Tilburg vinden is echter wel moeilijker dan voorheen. De woningnood heeft ook deze mooie stad bereikt en dat zie je in het aanbod maar ook in de prijzen. Met de volgende tips wordt het vinden van een woning alsnog mogelijk, zelfs in een geliefde en gewilde stad als Tilburg.
Sociale huur is een optie
Voor mensen die een woning willen huren via sociale huur geldt meestal dat je een oneindig lange inschrijftijd nodig hebt en anders geen kans maakt. Bij sociale studentenwoningen zit dat net iets anders. Het is immers niet logisch om van een student een inschrijftijd van 15 jaar te vragen: dan ben je als het goed is al lang klaar met studeren. Schrijf je daarom in op sociale huurwoningen in de gemeente Tilburg (meettijd uit een andere gemeente telt niet mee) en wie weet krijg je wel een sociale huurwoning te pakken.
Hospiteren is lastig
Voor studentenwoningen moet je soms hospiteren. Dat betekent dat je langskomt samen met veel andere potentiële huurders en dat jullie samen kennis gaan maken met de huidige bewoners. Soms zit hier een uitdaging aan verbonden of een soort sollicitatie. Hospiteren is niet makkelijk, zeker niet als je verlegen bent. Laat je niet kisten als je niet gekozen wordt: hospiteren is een vervelend proces en soms duurt het gewoon lang voor iemand je kiest.