Een schitterende hedera schutting plaatst u zelf

Wat is er nu mooier dan een natuurlijke hedera schutting rondom uw tuin of erf. Met de hedera kunt u privacy creëren, kunt u uw terrein afbakenen, kunt u ongewenste gasten tegenhouden, kunt u huisdieren binnen houden en kunt u ook uw kinderen veilig buiten rond laten lopen. Een hedera schutting is erg gemakkelijk zelf te maken en omdat deze plant erg gemakkelijk te onderhouden is en snel groeit heeft u dan in een mum van tijd een mooie natuurlijke schutting om uw erf staan. En als u deze zelf af en toe snoeit en bijhoudt, dan staat uw schutting er altijd mooi bij.

De Hedera Hibernica is een ideale plant

Wat betreft klimop is er geen bekendere plant dan de Hedera Hibernica. Dit is ook de meest voorkomende klimop plant in Nederland. Eén van de redenen waarom deze ideaal is voor een hedera schutting, is omdat dit type klimop ook tijdens de wintermaanden groen blijft en dus het blad niet verliest. Het is daarbij een plant die gemakkelijk te onderhouden is en deze heeft aan een snoeibeurt in het voor- en in het najaar genoeg. Zo voorkomt u dat uw natuurschutting uit de klauwen loopt. De besjes die u soms aantreft in de plant zijn licht giftig, zowel als de bladeren als de wortels. Deze besjes ontstaan eigenlijk alleen als u de plant niet goed verzorgt. Als u kleine kinderen heeft, dan is deze plant daardoor misschien niet de beste keuze. Als u de hedera zijn vrije loop laat gaan, dan kan deze wel 30 meter hoog worden.

Wat heeft u nodig voor een hedera schutting?

Als u een eigen hedera schutting gaat maken van klimop, dan zal u enkele benodigdheden aan moeten schaffen. Uiteraard zijn er de planten zelf en aangeraden wordt om 5 tot 7 planten te nemen per strekkende meter. Verder moeten deze planten ergens tegen op kunnen klimmen en daar worden dan vaak gaasmatten voor gebruikt. Deze gaasmatten worden met beugels tussen twee palen bevestigd. Deze palen zijn van hout of van metaal gemaakt. Als laatste wordt aangeraden dat u wat kunstmest of potgrond gebruikt als u de hedera planten poot, zodat deze de beste start hebben aan uw schutting.

Het plaatsen van de hedera schutting

Het plaatsen van uw hedera schutting is verder erg makkelijk. U rekent uit hoeveel strekkende meter uw schutting moet zijn en u koopt daarvoor alle benodigdheden. U heeft voor elke metalen paal 6 beugels nodig, om de gaasmat aan beide kanten te kunnen bevestigen. Bij houten palen zijn dat er 8 of 12. U plaatst de palen in de grond en zorgt er eventueel met een fundering (van cement of een kant en klare cementpoer) voor dat deze erg stevig vast zit in de grond. Daarna bevestigt u de gaasmatten met de beugels aan de palen en schroeft u ook dit erg goed vast. De Hedera plaatst u onder het hek en u vlecht deze alvast enigszins door het gaaswerk. Houd de grond goed nat en voordat u het weet heeft u een schitterende hedera schutting.