Een tuin om lekker in te genieten

led wandlamp als buitenverlichting

Tegenwoordig betrekken we de tuin steeds meer bij onze leefomgeving. De tuin wordt meer en meer onze tweede huiskamer zeg maar.

Hier en daar zien we ook eigenlijk complete huiskamers verrijzen in de tuinen. Vaak is dit in de vorm van een mooie overkapping. Onder deze overkapping worden dan fijne lounge meubelen geplaatst waarop het heerlijk chillen is. Als men er dan ook nog een houtkacheltje en een televisie in plaatst dan kun je het uren vol houden.

Maar we moeten de rest van de tuin niet vergeten natuurlijk. De tuin zal voor de rest vaak een stukje gazon hebben, wat borders met planten en wat verharding om over een straatje bijvoorbeeld bij het terras en de overkapping te kunnen komen.

Maar wat te doen als het s’avonds lekker lang warm is? Dan ben je geschikte verlichting nodig om ook dan nog te zien waar je loopt en kunt gaan zitten.

En op het gebied van verlichting is er veel mogelijk. Heel veel.

led wandlamp als buitenverlichting

Led wandlamp als buitenverlichting

Als eerste optie willen we de led wandlamp als buitenverlichting noemen. Deze lampen kun je bijvoorbeeld heel makkelijk aan de schutting plaatsen. Of aan de muur van je berging/garage. Het voordeel van led verlichting is dat de lampen een heel efficiënt licht verspreiden. Met een lamp met een relatief lage capaciteit heb je al een behoorlijke bundel licht. Ook is de levensduur van led lampen gunstig.

Je kunt het inzetten van deze led wandlampen nog breder trekken. Ze misstaan namelijk ook niet aan de wand in een overkapping. Daarvoor kun je dan weer kiezen voor een lamp met een wat meer sfeervolle lichtbundel.

Maar ook zijn er geschikte led lampen die je bijvoorbeeld aan je plafond van de overkapping kunt hangen. Zodoende heb je ook goed licht boven de tafel als je daar gaat eten.

Overige led verlichting

Buiten de led wandlampen zijn er ook led lantaarns die je kunt gebruiken om je looppaden in de tuin te verlichten. Zo kom je zonder te struikelen aan op je terras of bij je overkapping.