Geef je huis een make over met visgraat parket

Visgraat Parket

Er zijn een heleboel manieren om je huis een bijzondere uitstraling te geven. Wat men vaak vergeet echter is dat vooral de vloer bepaalt hoe je huis aanvoelt bij binnenkomst. Wanneer je graag een houten vloer wil leggen maar ook iets origineels wil, dan is visgraat parket de ideale keuze.

Visgraat Parket

Wat is visgraat parket?

Parket is een soort houten vloer. Er zijn veel houten vloeren zoals eikenhout, laminaat en meer. Parket staat bekend om zijn luxe uitstraling. Het is een stapje hoger dan laminaat en daarmee vaak ook duurder. Daarbij komt kijken dat parket doorgaans ook langer meegaat en een andere samenstelling heeft wat het hout betreft. 

Visgraat heeft te maken met de manier waarop je de vloer legt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft de term visgraat weinig te maken met waar de vloer van gemaakt is. Het heeft alles te maken met de manier waarop je de planken in de ruimte legt. Een visgraat vloer bestaat uit korte planken die haaks op elkaar liggen in een soort botte punt. 

Visgraat leggen

Je kunt visgraat parket zelf leggen of het door een professional laten doen. Dit patroon is echter ook te realiseren met bijvoorbeeld laminaat of zelfs pvc. Het is goed om te weten dat je een vloer wel zelf kunt leggen, maar dat dit bij visgraat wel gecompliceerder is dan als je de planken normaal in de breedte of lengte legt. Het is immers meer dan simpelweg de planken naast elkaar leggen. De korte planken moet je precies op maat zagen en de ideale punt leggen is een vak apart. Om die reden kiezen veel mensen ervoor om het leggen van visgraat parket uit te besteden. Juist bij zo’n grote aankoop wil je immers dat het resultaat perfect is, en daarvoor is soms een professional nodig.