Geen echt balkon, maar een… Frans balkon

on-the-ship-g03d9eea0d_640

Heb je wel eens gehoord van een Frans balkon? Zulke balkons worden veel geplaatst in Frankrijk en daar heeft het dus ook zijn naam aan te danken. Hierbij wordt een frans balkon kozijn toegepast, wat eigenlijk een normaal houten kozijn is. Deze zal worden geplaatst op de eerste etage of hoger. Het kozijn zal opengaan tot op de grond en de opening wordt afgesloten door een hek. Dit hek wordt ook wel de balustrade genoemd. Nu heb je ongeveer een idee van het uiterlijk van een Frans balkon. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het balkon, waar jij van kunt profiteren en wat heeft het balkon precies te bieden voor jou?

Frisse bries met mooie lichtinval

Het balkon biedt een hoop ventilatie door de beide ramen die open kunnen, maar ook dat het raam op kierstand kan worden gezet. Hierdoor waait er genoeg frisse lucht de kamer in. Daarnaast krijg je door de beide ramen die open kunnen ook een wijds gevoel op het balkon. Hier helpt de grote lichtinval natuurlijk een hoop bij.

Als laatste kun je heerlijk genieten van de buitenlucht op een voordelige manier. Er is te weinig ruimte voor een heel balkon, maar toch kun je genieten van een soort balkon-achtige sfeer. Deze zal meestal vastzitten aan slaapkamer. Hierdoor wordt je wakker met een frisse bries die zo je kamer in waait!

Ruimte maken voor de deuren

Het Frans balkon is dus goed voor ventilatie en geeft een hele hoop licht in de woning door de grote ramen die op kierstand kunnen staan. Het balkon wordt afgewerkt met een mooie stalen balustrade en de kozijnen worden voorzien van een mooi hek. De deuren die worden toegevoegd, draaien altijd naar binnen. Deze deuren bestaan uit stapeldorpels met daartussen bossingpanelen. Hierdoor krijgen de deuren een stuk meer design en krijgt het Frans balkon een mooie uitstraling. Kijk wel goed of de deuren genoeg ruimte hebben om naar binnen open te gaan. Dat is namelijk wel enorm belangrijk, wanneer je het hebt over een Frans balkon.