Geschikte vloer voor kinderen

kindvriendelijke-vloer

Als gezin met kinderen moet je rekening houden met het interieur. Kinderen spelen, stoeien en klimmen, waardoor je ook een kindvriendelijke vloer moet hebben in huis. Je wilt natuurlijk een vloer hebben die matcht met het interieur, maar die ook tegen een stootje kan. Welke vloer daarom het meest geschikt is als je kinderen hebt, brengen wij je bij!

Een PVC vloer

De meest geschikte vloer die je kunt leggen wanneer je een gezin met kinderen bent, is een PVC vloer. Een PVC vloer in Meppel is slijtvast en onderhoudsarm. Deze vloeren zijn vochtbestendig en kunnen tegen een stootje. Daarnaast kunnen kinderen in hun eigen wereldje leven en veel geluid maken. Een PVC vloer is geluiddempend, waardoor dit perfect is in een gezinswoning. Kijk hiervoor eens naar vloeren in Genemuiden, je kunt hier inspiratie op doen en eventueel vragen naar de mogelijkheden. 

Laminaat

Laminaatvloeren zijn ook erg kindvriendelijk door de onderhoudsarme laag. Vlekken zijn makkelijk weg te vegen en het schoonmaken is zo gedaan. Ook zijn deze vloeren bestand tegen vocht, waardoor het morsen van kinderen binnen no-time is schoongemaakt.

Tegels

Tegels kunnen zeer zeker tegen een stootje, vooral wanneer er op gekrast wordt. Maar zoek wel de juiste tegels uit. Sommige tegels hebben een laklaag, waardoor je krassen wel gaat zien in de vloer. Daarnaast zijn tegels harder dan laminaat en pvc, waardoor vallen van kinderen harder aan kan komen. Ook kunnen tegels erg koud zijn, wat niet altijd goed is voor het lichaam van kinderen wanneer zij hierop spelen. Met een vloerverwarming is dit echter zeer geschikt en kunnen kinderen hier prima een hele dag op spelen.