Hoe onderhoud ik mijn gardena grasmaaier?

gardena grasmaaier

Het is nogal een klus, een grasmaaier onderhouden. Althans, als je het goed wil doen. Wil jij het liefste dat jouw Gardena grasmaaier jaren meegaat? Dan is onderhoud heel belangrijk. 

Wat is gardena?

gardena grasmaaier

Wie hecht aan een strak, gezond en perfect onderhouden, groen gazon, die werkt met producten van Gardena. Een Gardena grasmaaier zorgt altijd voor een perfect gemaaid gazon en gazonmaaiers van dit merk heb je in verschillende uitvoeringen. 

De specialist

Een grasmachine van Gardena is een machine die weet en voelt hoe je een perfecte grasmat moet behandelen. Gardena is al jarenlang dé specialist op het gebied van tuinverzorging en biedt een totaalassortiment van zeer hoogwaardig tuingereedschap. Niet voor niets is het van origine Duitse merk Gardena ondertussen in tachtig landen in de wereld gevestigd.

gardena grasmaaier

Tips voor het onderhoud

Minimaal een keer per jaar heeft een grasmaaier een goede onderhoudsbeurt nodig. Vaak noemt men dit de winterbeurt. Je kunt je grasmaaier wegbrengen hiervoor maar je kunt het ook zelf doen. Bij een elektrische grasmaaier kun je de motorkap eraf halen en de motor binnenin schoonmaken. Bij een bezinemaaier kost het iets meer tijd. Zorg allereerst dat de benzinetant tijdens de winter helemaal leeg is als je de maaier dan niet gebruikt. Anders loopt je grasmaaier onnodig schade op. De overgebleven brandstof verliest in de winter de ontstekingskracht doordat bepaalde stoffen zullen bezinken. Is de tank nog niet leeg? Laat de motor dan draaien tot hij stilvalt.