Hoe zorg je ervoor dat je radiator (nóg) langer mee gaat?

Radiator kopen omdat je jouw huidige radiator wilt vervangen? Er zijn enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden voordat u uw radiatoren vervangt. U komt misschien in de verleiding om grotere of meerdere radiator units te installeren. Maar u moet er zeker van zijn dat uw ketel de extra werklast aankan. Het komt vrij vaak voor dat mensen hun ketels vervangen, die meer voor de hand liggend onderhoud en service vereisen, maar hun originele radiatoren op hun plaats laten. 

Ondanks dat ze meestal een langere levensduur hebben kunnen radiatoren niet eeuwig meegaan. Alle voordelen van uw nieuwe ketel kunnen verdwijnen als ze worden gebruikt om verouderde radiatoren van water te voorzien.

Voorkom opstapelingen van radiator problemen

In de meeste gevallen zijn radiator problemen niet het resultaat van een enkele catastrofale gebeurtenis. Maar een geleidelijke opeenstapeling. Roest, corrosie en verstoppingen kunnen jaren duren voordat ze merkbare problemen worden. Dit resulteert in koude plekken of een groter gebrek aan efficiëntie in uw verwarmingssysteem. Deze kunnen grotendeels worden verminderd met een chemische ‘powerflush’. In combinatie met regelmatige radiator ontluchting is het mogelijk om uw radiatoren jarenlang functioneel te houden. Helaas is het onwaarschijnlijk dat zelfs zorgvuldig onderhoud uw radiator voor altijd in perfecte staat houdt. Of u nu een defecte eenheid vervangt of om economische redenen wilt upgraden, er zijn tegenwoordig een groot aantal opties voor u beschikbaar.

Verminder corrosie regelmatig met een remmer

Het introduceren van een chemische remmer? Dit zou op zijn minst de snelheid en het effect van corrosie op uw verwarmingssysteem moeten verminderen. Remmers zijn vloeibare formules, direct verkrijgbaar bij de meeste doe-het-zelf leveranciers en zijn meestal vrij eenvoudig toe te voegen aan uw centrale verwarming. Voor de beste resultaten is het raadzaam om tweemaal per jaar verse remmende vloeistof toe te voegen. Hoewel remmers zeer effectief kunnen zijn om uw radiatoren tegen slijtage te beschermen, zullen ze geen significante impact kunnen hebben als uw eenheden al zwaar zijn aangetast.

Bron: Radiatorendiscounter.nl