Houten meubelen voor in de tuin

houten tuinbankje

Bij de meeste mensen die in het bezit zijn van een tuin bij hun huis, begint het te kriebelen zodra de eerste blaadjes weer aan de bomen verschijnen. Dat is voor velen het meest geschikte moment om weer eens te bekijken wat er aan tuininrichting vervangen moet worden. Meubelen die in weer een wind buiten staan (zoals bijvoorbeeld een houten tuinbankje) hebben het vaak zwaar te verduren. Dat maakt dat ze niet het eeuwige leven hebben en met regelmaat vervangen dienen te worden om zo een veilige zitplaats te kunnen blijven bieden.

houten tuinbankje

Houten tuinmeubelen zijn natuurlijk te vinden bij de grote tuincentra die ons land rijk is, maar tegenwoordig is er ook een uitgebreid assortiment tuinmeubelen online te bestellen. Groot voordeel dat hoort bij het online bestellen is het thuis bezorgd krijgen van de bestelling. Geen gesleep dus met een houten tuinbankje maar het gewoon als bouwpakket aan de voordeur afgeleverd krijgen.

 Houten tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten die allemaal fsc gecertificeerd zijn, hetgeen betekent dat het hout waarvan de bank gemaakt afkomstig is uit duurzaam beheerde bosgebieden. Het houten tuinbankje moet qua uitstraling natuurlijk wel passen bij de rest van het tuinmeubilair. Gelukkig spelen fabrikanten daar goed op in door ervoor te zorgen dat zo’n bankje onderdeel uitmaakt van complete sets houten tuinmeubilair die verkrijgbaar zijn. Dit zorgt voor een rustig beeld in de tuin en dat is wat mensen belangrijk vinden in tijden waarin de veelheid van (online)prikkels zorgt voor afleiding en onrust.

Houten tuinmeubelen zijn tegenwoordig heel makkelijk te onderhouden; voor elke houtsoort is wel een apart onderhoudsmiddel verkrijgbaar waarmee de levensduur aanzienlijk verlengd kan worden. De meeste middelen bevatten natuurlijke stoffen en zijn dus niet schadelijk voor het milieu. Ook is het aanbrengen ervan tegenwoordig een fluitje van een cent.