Koel af in een Intex zwembad

Intex zwembad

Op een warme zomerdag is het heerlijk om af te koelen in een Intex zwembad. Een zwembad inbouwen in je tuin is een optie, maar die neemt normaliter veel ruimte in en je haalt een dergelijk zwembad niet zo maar weg. In dit artikel hebben we het over opbouwzwembaden, wat zijn dat, wat zijn hun voordelen en waar moet je aan denken bij de aanschaf. In het bijzonder gaan we het hier hebben over het merk Intex.

Wat is een opbouwzwembad

Een opbouwzwembad is een bad dat je normaliter voor een relatief korte periode neerzet. Je bergt dat weer op, als je het gedurende enige tijd niet wilt gebruiken. Het kan een opblaasbaar type zijn, maar ook een met een extern frame. In het laatste geval wordt het bad in het frame gehangen.

Intex zwembad

Voordelen van een opbouwzwembad

Ten opzichte van inbouwzwembaden hebben opbouwzwembaden als voordelen hun relatief lage prijs, dat je ze kunt op- en weer afbouwen, dat je ze kunt verplaatsen en dat je ze weer kunt verkopen. Als nadeel zou je kunnen noemen het feit dat je er niet zomaar induikt. Je zult erin moeten stappen of van een verhoging in springen.

Aandachtspunten bij aanschaf

Als het opbouwzwembad (ook) bedoeld is voor kinderen, dan zal het bad voldoende veiligheidsmaatregelen moeten bieden, om te voorkomen dat kinderen kunnen verdrinken als er geen toezicht is. De grootte zal moeten aansluiten bij wat je wilt. Hoeveel mensen moeten tegelijkertijd in het water kunnen. De diepte heeft ook weer met kinderen te maken. De intensiteit waarmee je bad wilt gebruiken, bepaalt mede de gewenste kwaliteit en afwerking.

Intex zwembaden

Het merk Intex biedt naast het opblaasbare type en dat met een extern frame, ook een type waarvan je de bovenrand met lucht vult en door de vorm, namelijk het taps naar boven toelopend, komt die rand omhoog als het bad met water vult. Intex biedt een breed assortiment. De kans is dus groot dat het merk het zwembad heeft, dat je zoekt.