Regendouchekop

verwarming spiegel

Niemand houdt van de regen. Behalve als het uit een regendouchekop komt! Er zijn maar weinig douchekoppen die zo fijn en comfortabel zijn al deze soort. Het voelt niet alleen fijn, maar geeft ook een luxe effect aan je badkamer. Simpel gezegd: het heeft een grote kop en er komt een zachte regenachtige straal uit. Door de grote kop wordt je hele lichaam omhult met deze ‘regen’ en raak je totaal ontspannen. De enige regenbui waar je dus wel in wil zitten!

Inbouw of opbouw?

Een inbouwdouche heeft een thermostaatkraan, douchekop en een handdouche. Bij dit type worden de leidingen achter de muur verwerkt. Hierdoor ontbreekt er dus een douchestang en zie je vaak alleen maar een losse regendouchekop en kraan hangen. Dat laatste installeer je altijd aan de muur. De kop kun je echter zowel aan de muur als aan het plafond bevestigen. Een groot voordeel is dat je weinig onderdelen ziet. Omdat er weinig onderdelen zijn, hoef je ook minder schoon te maken. Je hoeft alleen maar de kraan en douchekop te reinigen. Dat scheelt ook weer tijd. 

Dan heb je ook nog een opbouw douche. Dit type heeft dezelfde onderdelen als een inbouw versie. Er komt echter nog een doucheglijstang bij. Een standaard douchekop kan je makkelijk vervangen door dit type. De thermostaatkraan past namelijk vaak rechtstreeks op de leidingen en aansluitingen van een normale douche. Dit is gelijk ook een groot voordeel: je kunt een normale douche zelf makkelijk vervangen door een opbouw versie. Het is daarnaast ook heel eenvoudig om een onderdeel te vervangen of schoon te maken als dit nodig is. Je hoeft namelijk geen muren te breken om tot de onderdelen te komen. Ze zijn gewoon bevestigd aan de muur. 

Regendouche kopen? Let hier dan op

Ben je door deze informatie geïnteresseerd geraakt in de aanschaf van een regendouchekop? Dat is helemaal niet zo gek. Wel is handig om te weten waar je dan rekening mee moet houden. Allereerst is het handig om na te gaan of je genoeg waterdruk hebt. Een regendouchekop is groter dan de normale versie. Dit betekent ook dat er meer water nodig is om een volle straal te hebben. Een te lage waterdruk zorgt ervoor dat er een zwakkere straal uitstroomt, zoals een soort van motregen. Niemand wilt dat. Controleer ook de capaciteit van je afvoer. Een normale kop verbruikt ongeveer 11 liter per minuut, terwijl dit bij een regendouchekop ongeveer 25 liter per minuut is. Een aardig groot verschil dus. Wees er dus zeker van dat je afvoer meer water aankan. 

Daarnaast zijn er drie afmetingen die je in je achterhoofd moet houden, namelijk de diameter van de hoofddouche, de breedte van de kop en de hart-op-hartafstand van de kraan. De eerste twee hebben vooral betrekking op hoe de stralen op jouw lichaam vallen. Je wilt namelijk wel dat je hele lichaam onder de fijne regenbui past. De laatste afmeting gaat over de aansluiting. De kraan kan namelijk een hartafstand van 12 of 15 centimeter hebben. Wil je een regendouche met een hartafstand van 15 centimeter maar heb jij eentje van 12 centimeter? Dan kun je een s-koppeling plaatsen. Met deze informatie over de regendouchekop ben je helemaal op de hoogte.