Tegels tegen de muur, is dat een goed idee?

verwarming spiegel

Als we aan tegels denken dan denken we aan de tegels op de vloer en de muur in een badkamer of een toilet. Of tegen een spatwand voor in de keuken. Natuurlijk vind je ze in de meeste woningen op deze plaatsen, maar wist je dat je ze ook als muurbekleding voor in de huiskamer of slaapkamer kunt kiezen? Vooral nu er zoveel keuze is. Maar is het ook een goed idee? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Enorme keuze in tegels

Er is een enorme keuze in tegels. Kies je voor de mooie houtlook, marmerlook of de klassieke betonlook? Door de ruime keuze ben je ook niet langer meer beperkt om alleen een sanitaire ruimte of een keuken van tegels te voorzien. Je zou ze ook prima tegen de muur van een woon- of slaapkamer kunnen bevestigen. Of je nu een strak, landelijk of modern interieur hebt.

Tegels met verschillende patronen

Zeker als je de grote muren leuk wilt aankleden zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kun je tegelen in een patroon en door voor een bijpassende of contrasterende voeg te kiezen kun je de muur een bijzondere look geven. Ze zijn ook te koop met patroon en je zou ook nog kunnen kiezen voor mozaïektegels. Die een enorm mooi en speels effect aan een muur kunnen toevoegen.

Wandtegels kopen

Wanneer je besluit om tegels tegen de muur aan te bevestigen moet je er wel opletten dat je speciale wandtegels koopt. Nu zijn er heel veel producten die zowel voor de vloer als de muur geschikt zijn, maar controleer dat wel voordat je jouw bestelling doorgeeft. Als ze niet voor de wand geschikt zijn kunnen ze loslaten en beschadigen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Ideaal om schoon te maken en te houden

Tegels zijn echt ideaal om schoon te maken en schoon te houden. Een muur met behang of verf zijn daarentegen lastiger schoon te maken en te houden. Niet onmogelijk, maar je moet het vaak slim aanpakken om geen blijvende vlekken te zien. Bij een tegel is het simpelweg een natte doek erover en klaar is Kees! Ideaal, toch?

Mixen met andere materialen

Een voordeel van tegels aan de muur is dat je kunt combineren met andere materialen. Je kunt ze prima combineren met staal en hout en je kunt er zelfs voor kiezen om slechts een deel van de muur te bekleden en het overige deel met structuurverf, spachtelputz of behang. De tegel heeft dan een decoratieve functie. Dat prima mogelijk is als je mooie tegels uitzoekt.

Tegels kunnen voor sfeer zorgen

Als je voor een mooie tegel kiest kun je ook extra sfeer in huis creëren. Denk dan opnieuw aan de mooie mozaïektegels die verkrijgbaar zijn of kies voor natuursteenlook tegels die je het idee geven dat je in de natuur bent. De mogelijkheden zijn in dat opzicht eindeloos en bij Tegels & Laminaat vind je altijd wel een tegel die in de smaak valt.