Visgraat vloer

visgraat vloer

 Wanneer het gaat om houten vloeren is er voor ieder wat wils. Van donker tot licht, breed tot smal en lang tot kort, de keuze uit houtsoorten en -maten is eindeloos. Enerzijds fijn, zo kan er eenvoudig iets gevonden worden wat aansluit bij de wens van de koper, maar anderzijds ook lastig, omdat het onduidelijkheid op kan leveren over welke keuze nu het beste geschikt is. De klassieke vloeren met alle planken in één richting zijn redelijk bekend, hoewel daar ook nog veel variatie in zit. Unieker echter is een visgraat vloer. Natuurlijk ziet deze er mooi uit, maar er hangen nog een aantal voordelen samen met het kiezen voor dit type vloer.

visgraat vloer

 Langer mooi

 Van een mooie vloer als deze wilt u natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Ook dat is bij een visgraat vloer een reëlere mogelijkheid dan bij een gewone houten vloer. Dit komt namelijk doordat de planken schuin liggen. Iedere houtsoort krijgt te maken met krimp, zo ook hout dat gebruikt wordt van vloeren. Door de schuine ligging echter, zal deze krimp minder waarneembaar zijn. Over de lengte en breedte van de vloer genomen zullen de planken minder ver uit elkaar raken dan het geval zou zijn wanneer de planken recht liggen.

 Kosten besparen

 Het schuine patroon van de vloer levert nog een voordeel op. Er wordt gewerkt met kortere stukken hout, wat betekent dat er minder reststukken over zullen blijven. Dit houdt in dat er minder planken hoeven worden ingekocht, goed voor de portemonnee en de planeet. Het is natuurlijk ook altijd een idee om een andere leuke bestemming te zoeken voor de kleine reststukjes die wel overblijven. Deze voordelen hangen dus beide samen met de schuine oriëntatie van de vloer. Dat blijft natuurlijk het belangrijkste, want dit geeft de vloer het karakter en maakt dat deze er prachtig uitziet.