Wat is een tuinkamer?

tuinkamers aan huis

Als je pas echt wilt genieten van het buitenleven dan is een tuinkamer ideaal. Tuinkamers aan huis zijn aanbouwen aan je woning die de functie van een kamer aannemen. Je kunt het zien als een nieuwe ruimte als verlengde van je woning dat voor een groot deel bestaat uit glas en een geraamte van hout of van aluminium. Deze mooie kamer in de tuin kent vele voordelen en het is ook zeker aan te raden om te kiezen voor een tuinkamer als je op zoek bent naar meer ruimte in je woning en je de woning een prachtig en modern tintje wilt geven.

tuinkamers aan huis

De voordelen van tuinkamers aan huis

Een tuinkamer heeft verschillende voordelen waar je van kunt profiteren. Een van de belangrijkste voordelen is dat je het hele jaar door kunt genieten van je tuin. Doordat een tuinkamer voornamelijk gemaakt is van glas, heb je een prachtig uitzicht over de tuin. Je krijgt dan ook altijd licht naar binnen via het glas. Je profiteert van de vitamine D die uit de zon kan worden verkregen en het maakt ook niet uit wat voor weer het is. Ook als het slecht weer is, kun je genieten van je tuin. De bouw van een tuinkamer is vrij snel gebeurd, mits je dit laat doen door een professional. Als het eenmaal af is, stijgt automatisch ook de waarde van het huis.

Een ander belangrijk voordeel van de tuinkamer is dat het kan dienen als bijvoorbeeld een werkkamer, kantoor of slaapkamer. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Een tuinkamer is makkelijker te bouwen dan een serre. Veel mensen verwarren een serre met een tuinkamer, maar er zit wel degelijk verschil tussen een serre en een tuinkamer. Zo is een tuinkamer een afgesloten ruimte in de tuin en is een serre een aanbouw dat direct aan het huis gebouwd wordt. In de meeste gevallen moet de gevel ook opengebroken worden om de serre kunnen aanbouwen.

Geniet het hele jaar door van de tuin en van de zon in een prachtige tuinkamer. Geniet van net dat beetje extra ruimte waar je al die tijd op zoek naar was in je huis!