Welke wielen heb ik nodig?

zwenkwiel

Mensen die graag een meubelstuk, zoals een stoel, van wieletjes willen voorzien, hebben heel wat te kiezen. Er zijn namelijk veel soorten wieletjes op de markt verkrijgbaar. Denk aan zwenkwiel, brede en robuuste wielen of bijvoorbeeld bokwieltjes. Welke wielen moet je precies kopen voor jouw kamerstoel, transportwagen of voor een mobiele boekenkast? In dit artikel geven we je enkele handige adviezen om je een eindje op weg te helpen. Zodat jij de beste wielen kunt kiezen voor de plannen die je hebt!

zwenkwiel

Bepaal het doel en weet waarvoor de wielen gebruikt gaan worden

Als je een transport- of plateauwagen wilt gaan maken, die je kunt gebruiken om zware spullen of voorwerpen te vervoeren, dan heb je natuurlijk stevige en betrouwbare wielen nodig die niet snel afbreken. De wielen moeten dan tegen een stoot(je) kunnen vanwege het zware gewicht dat ze moeten dragen. Belangrijk bij dit doeleinde is verder dat je zwenkwielen kiest, die zorgen voor de nodige flexibiliteit. Als je wielen voor een transportwagen zoekt, zijn zwenkwielen echt de beste oplossing en geen vaste, inflexibele bokwielen. Je wilt immers goed kunnen bewegen met je kar en de opliggende voorraad?

De wielbreedte: afhankelijk van de ondergrond

Bij de zoektocht naar geschikte wielen voor jouw bankstel, stoelen, kasten of transportwagens moet je goed kijken naar de wielbreedte die je kiest. Bij ondergronden die niet hard zijn maar zacht, gaat de voorkeur uit naar wieletjes die qua wielbreedte breed en niet smal zijn. Bredere wielen kun je gemakkelijker door modder, mul zand of andere zachte ondergronden rollen. Is de grond .of bodem waar je de wielen over rolt hard en glad van structuur? En valt het gewicht van de lading mee, bijvoorbeeld omdat je vooral dozen met een lichte inhoud vervoert? Dan is het prima om te gaan voor wieletjes die wat smaller zijn!

Vraag hulp en advies als je er zelf niet uitkomt!

Aarzel niet om professioneel advies te vragen als je er zelf niet uitkomt. Benader gerust een speciaalzaak op het gebied van wieletjes, die jou kunnen adviseren. Succes en geniet straks van het resultaat.