Wil jij een PVC vloer laten plaatsen? vijf tips.

Wanneer je je huis een make-over wilt geven, is een nieuwe vloer een van de grootste veranderingen die je kunt aanbrengen. Een mooie, strakke PVC vloer kan je huis een compleet nieuwe look geven, maar wat dien je weten voordat je er een laat plaatsen? In deze blog geven we je vijf tips die je kunt gebruiken om een goede PVC vloer uit te kiezen en te laten plaatsen.

Kies een goede kleur en afwerking

Het kiezen van een goede kleur en afwerking kan nogal lastig zijn vanwege alle opties die beschikbaar zijn. Probeer eerst te bedenken welke stijl je voor jouw huis in gedachten hebt. Als je bijvoorbeeld van een industrieel of modern interieur houdt, kun je kiezen voor een PVC vloer met een betonlook of een grijze tint. Als je meer van een natuurlijke uitstraling houdt, kun je bijvoorbeeld een houtnerfstructuur in de vloer kiezen. Afwerkingen variëren van hoogglans tot mat, dus kies degene die het beste past bij de sfeer die je wilt creëren.

Hou rekening met de prijs

PVC vloeren kan vrij prijzig zijn, dus het is belangrijk om van tevoren een budget te hebben en je daar aan te houden. Bedenk ook dat sommige afwerkingen, zoals hoogglans, duurder kunnen zijn dan anderen. Laat je niet alleen leiden door de prijs, want de kwaliteit van de vloer is ook belangrijk. Goedkopere PVC vloeren kunnen sneller slijten en beschadigen, wat uiteindelijk leidt tot extra kosten voor reparatie of vervanging.

Laat de vloer door professionals plaatsen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een PVC vloer zelf te plaatsen, is het belangrijk om dit door professionals te laten doen. Vloerexperts weten hoe ze de vloer moeten voorbereiden voordat deze geïnstalleerd wordt, kunnen het patroon en de afwerking perfect uitlijnen en hebben een goede gereedschappen en materialen om ervoor te zorgen dat de vloer stevig gelegd wordt. Bovendien bieden professionele plaatsers vaak garanties en een goede klantenservice.

Wees op de hoogte van de duurzaamheid van de vloer

Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is hun duurzaamheid. PVC is bestand tegen water, vuil, slijtage en vlekken en kan lang meegaan als het goed wordt onderhouden. Het is echter belangrijk om jezelf te informeren over de specifieke duurzaamheid van de vloer die je kiest voordat je hem laat plaatsen. Sommige vloeren zijn beter geschikt voor veel belopen ruimtes, terwijl andere beter geschikt zijn voor weinig verkeer.

Zorg voor de juiste onderhoudsmaatregelen

Hoewel PVC vloeren over het algemeen weinig onderhou vereisen, is het belangrijk om enkele eenvoudige onderhoudsmaatregelen te nemen om de levensduur van de vloer te verlengen. Veeg de vloer regelmatig schoon, maak deze af en toe schoon met een mild schoonmaakmiddel, gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen en vermijd het gebruik van rubberen of scherpe voorwerpen op de vloer. Zorg er ook voor dat je meubels met zachte poten op de vloer plaatst om krassen te voorkomen.

Samenvatting 

Het plaatsen van een PVC vloer is een goede manier om je huis een nieuwe look te geven en het te laten opvallen. Door jezelf goed te informeren over de kleur, afwerking, prijs, duurzaamheid en onderhou van de vloer, kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Zorg ervoor dat je deze vijf tips in gedachten houdt wanneer je een PVC vloer laat plaatsen, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Bron: Martijn de Wit vloeren