Alfen laadpaal kopen? Genoeg keuze en eenvoudig te installeren

zonnepanelen kopen

Wil je een Alfen laadpaal kopen? Dan maak je een goede keuze. Je hebt niet alleen genoeg keuze uit verschillende soorten palen, maar je koopt ook een kwaliteitsproduct waarmee je jouw EV eenvoudig en veilig kunt opladen. Daarnaast is het installeren van de Alfen laadpalen een fluitje van een cent! De laadpalen zijn geschikt voor zowel particulieren als de zakelijke gebruiker. Het assortiment bestaat uit meerdere modellen met uiteenlopende functies en in onze blog vertellen we meer over welke keuzes je hebt en hoe makkelijk deze te installeren zijn. 

Alfen laadpaal kopen? Ga voor de EVE Single S-line

De EVE Single S-line is een compacte laadpaal van de Nederlandse fabrikant Alfen en kun je op zowel een muur als een bijbehorende paal bevestigen. Deze paal is los verkrijgbaar en niet verplicht om te kopen. Wanneer je een carport of een garage hebt, kun je de Alfen laadpaal het beste aan de muur bevestigen. Daar bespaar je namelijk ruimte mee. De Alfen EVE Single S-line lader is één van de goedkoopste modellen, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Het verschil met duurdere exemplaren zit voornamelijk in de functionaliteiten. 

Alfen laadpaal kopen? Plug & Play charging!

Een Alfen laadpaal kopen? Bereid jezelf voor op een groot aantal voordelen. Een groot voordeel is dat de EVE Single S-Line een Plug & Play charger is! Kortom, je monteert en installeert de laadpaal en je kunt direct de plug in de lader steken. De laadpaal doet verder de rest. Je hoeft je geen zorgen te maken over overbelasting of andere zaken. Mede te danken aan de load balance technologie aan boord de lader die ervoor zorgt dat er alleen beschikbare elektriciteit wordt verbruikt. 

Beveiliging van de Alfen laadpaal

De Alfen laadpaal kopen geeft enorm veel voldoening als je ziet wat je ervoor krijgt. Naast een eenvoudig installatieproces is de paal ook standaard beveiligd. De RFID aan boord het product zorgt ervoor dat je de laadpaal alleen kunt gebruiken als je een pasje nodig hebt. Hier heb je tevens een abonnement voor nodig die je rechtstreeks bij Alfen of één van haar officiële partners kunt afsluiten. Een groot pluspunt is dat je maandelijks een factuur voor het verbruikt ontvangt. Zo krijg je meer controle over je verbruik en weet je precies wat je maandelijks kwijt bent voor het opladen van de elektrische auto. 

Een Alfen laadpaal kopen en zelf installeren

Een Alfen laadpaal kopen geeft je ook de mogelijkheid om de laadpaal zelf te installeren, want de Alfen EVE Single S-line wordt compleet geleverd als een doe-het-zelf kit. Je hebt wel verstand van zaken nodig en als je die niet hebt is het verstandig om er ook een installatiepakket bij aan te schaffen. Dan weet je zeker dat de laadpaal deskundig wordt geïnstalleerd, maar dat er ook geen problemen ontstaan. Daarnaast heb je ook garantie en ontvang je hulp wanneer er bijvoorbeeld een storing is. Wanneer je de laadpaal zelf installeert moet je eventuele problemen of storingen ook zelf oplossen. Uiteraard kun je dan alsnog een professional inschakelen, maar dan ben je vaak een hoop geld kwijt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.