De onontdekte voordelen een hangmat

Veel mensen zien een hangmat nog steeds als iets leuks. Leuk voor kinderen om eens te proberen en om mee te spelen. Om er uit te rollen of om te proberen perfect stil te liggen. Jammer, want een dergelijke mat kan heel erg veel voordelen bieden. Niet voor niets slaapt het gros van de mensen in Zuid Amerika al lang in een dergelijke mat.

Goed gebruik in Zuid Amerika

In dat continent heeft dat overigens ook te maken met bescherming tegen dieren en ongedierte. Toch zou iedereen eigenlijk in een hangmat moeten slapen, ook in ons land. Dat kan nu ook, nu de matten ook in staanders beschikbaar zijn. In een standaard krijgt de hangmat een mobiel karakter en zet je hem overal neer. Twee bomen op perfecte afstand van elkaar is dus niet langer een voorwaarde. 

Geen rugklachten meer bij het opstaan dankzij hangmat

Als jij voortaan ook in een mat gaat slapen, dan ervaar je de perfecte lighouding. Je ontspant er echt in en voelt nergens drukpunten. Het lichaam wordt op alle plaatsen ondersteund en de tijd dat je met rugklachten opstond ligt ver achter ons. Nog een groot voordeel is dat je bewezen eerder in slaap valt. Dat heeft een gedegen onderzoek in Zwitserland aangetoond. Dat je sneller in slaap valt, heeft uiteraard te maken met de betere lighouding in de hangmat maar ook met het licht schommelende effect van de mat.

Gevoel van de baarmoeder en dat geeft kinderen rust

Maar er is meer. Het is wat dat betreft eigenlijk onvoorstelbaar dat niet veel meer gebruik gemaakt wordt van hangmatten als je kijkt naar de voordelen die het biedt. Ouderen en kinderen die te kampen hebben met klachten in de vorm van vestibulaire en bewegingsstoornissen hebben baat bij het gebruik van een hangmat. Kinderen wanen zich al schommelend terug in de baarmoeder en dat geeft de meeste kinderen erg rustig.

Voor het verbeteren van de motorische vaardigheden

Op kinderen kan het gebruik van dit alternatieve bed toch al een uitstekend effect hebben. Zo is bewezen dat kinderen die hyperactief zijn, kinderen die moeite hebben om alle prikkels te verwerken en die te maken hebben met verkrampte spieren baat bij het gebruik van een hangmat. Het is ook al bewezen dat de motorische vaardigheden sterk verbeteren en dat het evenwicht ontwikkeld wordt als gebruik gemaakt wordt van de mat.

Ook al ideaal om borstvoeding op te geven

Er zijn situaties bekend dat een hangmat hielp bij de bevalling. Het is zeker dat het een ideale plek is om je kind borstvoeding te geven. Na het voeden valt de baby vaak heerlijk in slaap, opnieuw door het licht schommelen van de mat. En hiermee hebben we nog lang niet alle voordelen benoemd. Door de ontwikkeling van de staander wordt er wel al meer gebruik van gemaakt, nog steeds is er echter grote onwetendheid over de vele voordelen die het gebruik van de mat kan hebben. En daarmee laten heel veel mensen toch echt een unieke kans liggen, ook om zich lichamelijk veel beter te voelen. En deze koop je natuurlijk via Marañon: hangmatten en hangstoelen specialist