Veiligheid is speerpunt op de werkvloer

diverse soorten gevelbekleding

En neem het woord werkvloer niet te letterlijk. Alle ruimten waarin gewerkt wordt tellen mee. Het erf, het magazijn. de parkeerplaats of snelweg. Overal moet de bestuurder gebrand zijn op veiligheid in de werkzaamheden. Het personeel moet vaardig en bekwaam zijn om het werk te doen. De omstandigheden  moeten daarvoor optimaal worden gemaakt. Het risico moet voor de gebruiker en die ander tot een minimum worden teruggebracht. Een goede Heftruckstoel in de cabine maakt al dat een chauffeur minder snel blessures en last krijgt na een dag eentonig werk in steeds dezelfde lichaamshouding. Niet krampachtig achter het stuur zitten maar in een comfortabele houding de omgeving en de uit te voeren werkzaamheden kunnen overzien is ook een vorm van veiligheid.

Goed overzicht is een must

Het gevaar schuilt in de details. In een klein hoekje dus. Elke chauffeur of machinist is wel eens flink geschrokken van situaties waarbij het maar net goed ging. Net als je allemaal wel eens meemaakt in het verkeer. Je aandacht mag nooit verslappen en gedrag doet ertoe. Jezelf en je personeel aanleren om de werkomgeving schoon en opgeruimd te houden is een simpele werkwijze die al veel ellende kan voorkomen. Want zonder overzicht gebeuren er ongelukken. Een veiligheid kun je inbouwen met het installeren van een Achteruitrijcamera in de cabine. Deze ziet meer dan de chauffeur en  liegt nooit. Wat er is dat zie je en wat er niet is laat de camera ook niet zien. Werkt net even anders dan een menselijk brein. 

Deugdelijk materiaal om mee te beginnen

Veiligheid begint bij deugdelijk materiaal. Een veilige aanhangwagen koppeling die losraken of instabiliteit kan voorkomen kan levensreddend zijn. Verantwoord gebruik door de chauffeur en verstandig de kar laden helpen ook mee aan veiligheid op de weg. Goed rijgedrag moet verder vanzelfsprekend zijn.