Een huis verkopen bij scheiding? Lees dan direct dit artikel

Zit jij in een situatie van een huis verkopen bij scheiding? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar het is goed dat je op dit artikel bent uitgekomen. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de belangrijkste punten op het gebied van huis verkopen bij scheiding. Hierdoor weet je zeker dat je deze negatieve ervaring in een goede wending kunt zetten zodat je het zo snel mogelijk kunt verwerken. Een scheiding is namelijk enorm vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om zodoende snel een huis te verkopen bij een scheiding. Hierdoor kun je weer een hoofdstuk van een scheiding achter je laten zodat je op zoek kunt gaan naar het volgende hoofdstuk. Hieronder lees je meer over een huis verkopen bij scheiding.

Huis verkopen bij scheiding? Bepaal eerst op welk deel jij recht hebt

Het is als eerst goed om te kijken naar welk gedeelte van de woning jij recht hebt. Ben jij bijvoorbeeld in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan is het zo dat je vijftig procent van de woning hebt. Dat is natuurlijk goed om van tevoren te weten. Heb jij echter een huwelijk dat buiten gemeenschap van goederen is, dan kan het voorkomen dat je niets van een woning krijgt. Om deze reden is het goed om dit eerst goed te bepalen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hierbij is het advies om contact op te nemen met een advocaat op het gebied van huwelijksrecht. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Verdelen van de inboedel

Als je vervolgens hebt bepaald wie waar recht op heeft is het vervolgens de taak om te kijken naar de inboedel van de woning. Zo is het goed dat je van tevoren weet welke meubelen van jouw zijn en welke van jouw ex-partner. Vervolgens is het goed om het restant evenredig te verdelen zodat je niet in de problemen komt. Een scheiding is natuurlijk vervelend, maar het is altijd goed om de goederen te doen verdelen. Je hebt immers samen een mooie tijd gehad waardoor het goed is om deze stap goed tot je te nemen. Kom jij hier niet helemaal uit? Dan is het aan te raden om een sticker methode te gebruiken. Hierdoor kan een ieder stickeren wat zij/hij het leukst vindt waardoor het verdelen van de meubels een stuk eenvoudiger wordt. Dit is echt een essentieel onderdeel bij huis verkopen bij scheiding.

Vervolgens daadwerkelijk verkopen

Als je vervolgens alles hebt verdeeld is een huis verkopen bij scheiding de laatste stap die je moet doen. Dit is erg complex en daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Zo is het goed om een verkoper in te schakelen die hier specialist in is zodat je een goede keuze zult gaan maken. Zo kun je snel huis verkopen bij een makelaar of je ervoor kiezen om een woning direct te gaan verkopen bij een huis opkoper. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken.