Een passende autoverzekering

Je hebt net een nieuwe auto gekocht en bent daar natuurlijk erg trots op. Het liefst wil zou je direct de weg op willen om lekker onbezorgd te gaan touren. Echter is het wel belangrijk eerst na te denken over de verzekering. In Nederland is het namelijk verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Het verzekeren van je auto kan bij veel verschillende maatschappijen met allemaal hun eigen voorwaarden, dekkingen, voor- en nadelen. Wij van autoverzekeringen.nl kunnen je helpen om de best passende verzekering auto bij jouw situatie te vinden.

Verschillende dekkingen

De basisdekking van de autoverzekering bepaald welke schades je wel of niet vergoed krijgt. Je kunt kiezen uit de volgende drie basisdekkingen:

  • De WA autoverzekering

Hiermee is uitsluitend de schade gedekt die je maakt met jouw auto bij anderen. Dit is de meest goedkope autoverzekering, maar heeft dus ook de meest beperkte dekking.

  • De WA+ beperkt casco 

Hierbij is de auto WA verzekerd, maar is deze gedeeltelijk aangevuld. Bepaalde schade aan jouw eigen auto is hierbij namelijk ook gedekt. Het is wel van belang dat de schade buiten jouw schuld om is ontstaan. Je kunt hierbij denken aan brand, diefstal of storm. 

  • De WA+ volledig casco verzekering 

Ook wel de all-risk verzekering genoemd. Dit is de meest volledige basisdekking, waarbij ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto bij normaal rijgedrag is gedekt. Het maakt niet uit of jij verantwoordelijk bent voor de schade die gemaakt is. 

Bij de basisdekking is alleen schade aan het voertuig gedekt. Wil jij bijvoorbeeld ook de inzittende verzekeren is het van belang de basisverzekering uit te bereiden met een aanvullende verzekering. Wij snappen dat het lastig kan zijn om te bepalen welke basis- en aanvullende verzekering het beste bij jouw situatie passen. Bij het maken van die keuze kunnen we je helpen door deskundig advies te geven via onze WFT-gecertificeerde klantenservice.

Afsluiten van een autoverzekering

Via autoverzekeringen.nl kun je gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. Eerst vul je het kenteken, de postcode en je geboortedatum in. Vervolgens het aantal schadevrije jaren. Deze kun je vinden op je huidige polisblad. Je bepaald daarna welke dekking je wenst en geeft dit aan. Je vult in hoeveel kilometers je per jaar rijdt en krijgt vervolgens een overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen die het beste bij jouw situatie passen. Als je denkt dat er een passende verzekering tussen zit kun je deze direct afsluiten. Je krijgt daarna een bevestigingsmail waarin staat of de aanvraag is geaccepteerd, in behandeling is of wordt afgewezen. Als de verzekering is afgewezen is je auto niet verzekerd. Bij een aanvraag die nog in behandeling is, is het van belang te kijken of er een voorlopige dekking wordt aangeboden. Is dit niet het geval? Dan is je auto niet verzekerd zolang de aanvraag niet is geaccepteerd.