Genieten van je PVC visgraat vloer

visgraat vloer

Het hebben van een visgraat vloer is de laatste tijd erg populair voor in huis. Deze soort vloer heeft een luxe uitstraling en past ook nog eens bij bijna elk interieur. Ook passen veel verschillende stijlen bij de vloer. Doordat de vloer een beetje een houtlook heeft kunnen alle kleuren verf op de muren rondom de vloer. Deze houtlook uitstraling zorgt er ook nog voordat de vloer erg tijdloos is, hout gaat immers nooit uit de mode.  

Een PVC visgraat vloer boven een echte houten vloer

Wanneer je een PVC Visgraat vloer in je woning wilt leggen heb je geluk. Deze PVC visgraat vloer is geschikt voor bijna iedere ruimte in je woning. Dit komt doordat de vloer gelukkig ook bestemd is tegen vocht. Hierdoor kan de vloer ook gelegd worden in een keuken of badkamer. Daarnaast kan de PVC visgraat vloer ook nog eens goed tegen vloerverwarming. De PVC visgraat vloer geleidt de warmte namelijk erg goed. Dit zorgt er ook voor dat een PVC vloer een goed alternatief kan zijn voor een echte houten vloer. Een echte houten vloer kan namelijk niet goed tegen vocht en warmte. 

Een houtlook met een PVC visgraat vloer

Het patroon van de PVC visgraat vloer ligt zoals de naam al zegt in een visgraat. Bij dit patroon liggen de PVC platen over elkaar heen waardoor dit eruit ziet als een visgraat. Het patroon ligt loodrecht in elkaar onder een hoek van negentig graden. De vloeren zijn in verhouding redelijk makkelijk te bewerken en ook nog eens relatief goedkoop in de aanschaf. Een PVC vloer lijkt een beetje op een kunstof vloer. Doordat er in de platen een houtnerf wordt gedrukt lijken de PVC visgraat vloeren net op echt hout. Het voordeel is dat het lijkt op echt hout maar een stuk goedkoper is.

Voordelen van een PVC visgraat vloer

Een PVC visgraat vloer heeft als voordeel dat deze vloer het geluid goed kan dempen. Wanneer je in een appartement woont met onderburen kan dit zeer van pas komen. Hierdoor zul je geen last krijgen van buren die klachten hebben over geluidsoverlast. Ook heeft een PVC visgraat vloer bijna geen onderhoud nodig. Er komen bijna geen krassen op de vloer waardoor je de vloer ook niet snel hoeft te vervangen. Daarnaast slijt de vloer ook nog eens heel langzaam.

De PVC visgraat vloer zelf leggen of laten leggen

Ben je erover uit dat je een PVC visgraat vloer wilt? Dan wordt het tijd om de PVC visgraat vloer aan te schaffen en te gaan leggen. De PVC visgraat vloer is gelukkig erg gemakkelijk zelf te leggen, dit komt door een bepaald kliksysteem. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de vloer te laten leggen door een bedrijf.