Hoe kies je een koffiemachine?

Dagelijks worden er nieuwe dingen uitgevonden het is voor ons onmogelijk om dat allemaal bij te houden. Daarom klampen wij ons vast aan de bekende en tijdloze dingen zoals een koffiemachine, een waterkoker en andere items in en rondom het huis die minimale veranderingen doorstaan. Denk maar aan de koffie die is al eeuwen hetzelfde wellicht in diverse smaken, maar met de koffie zelf is niet zo veel spannends gebeurd. De koffiemachine zelf bestaat in diverse vormen en maten, maar koffie is nog steeds koffie. in dit artikel lees je hoe je de beste koffiemachine kan kiezen. 

Waar baseer je je keuze op?

Voordat je gaat kijken naar de diverse soorten koffiemachines kijk eerst naar jezelf, ben jij een echte koffieleut, een theeleut of hou je juist van beiden? Ben jij een echte koffieleut dan hou je van echt goede koffie en is een koffiemachine aanschaffen met koffiebonen geen overbodige luxe. Terwijl als je meer een theeleut bent, maar op zijn tijd wel een bakkie koffie drinkt, dan zoek je hoogstwaarschijnlijk iets waar je ook cappuccino en latte macchiato mee kan maken. Op topkoop.nl vind je alle ins en outs wat betreft koffiemachines, welke soorten er zijn en hoe ze werken. 

Hoeveel tijd wil je aan het zetten van koffie besteden?

Niet alleen de soort koffie is belangrijk voor het bepalen welke koffiemachine je moet aanschaffen, maar ook hoe veel tijd je eraan wil besteden moet worden meegenomen. Zo een verse bonen koffiemachine klinkt heel leuk, maar misschien heb je daar helemaal geen tijd voor in de ochtend, omdat je helemaal geen ochtendmens bent.

Wat is je budget?

Niet geheel onbelangrijk bij het uitkiezen van een koffiemachine is je budget. Bepaal voor jezelf een budget tot hoeveel je wil uitgeven aan een koffiemachine, dan kan je gerichter gaan zoeken. Je hebt koffiemachines met filterhouder voor €5,-, maar ook espressomachines voor wel €2500,-. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs, maar ook wat je nodig hebt om koffie te maken of dat nou bonen zijn, cups of pads.