Tips en trics voor uw badkamer

De badkamer is een onmisbare ruimte in huis. Het kan helaas best lastig zijn om de badkamer mooi en stijlvol in te richten, er zijn zoveel dingen waar u rekening mee moet houden. Het is mogelijk om uw badkamer helemaal zelf samen te stellen of een kant en klare badkamer te laten plaatsen. Hoe dan ook zult u goed na moeten denken over bijvoorbeeld de stijl en de inrichting van uw badkamer. Om u een beetje op weg te helpen geven we een aantal handig tips zodat u ook een prachtige badkamer krijgt. 

De inrichting

Het inrichten van de badkamer met de juiste indeling en meubels is misschien wel het belangrijkste. Bedenk van te voren goed wat u in de badkamer wilt hebben. Wilt u wel of geen wc? 1 of 2 wasbakken? Denk goed na over dit soort dingen. Pas als u hier een goed beeld over hebt, kunt u verder denken over het ontwerp de indeling. U kunt het ontwerpen natuurlijk zelf doen maar het is ook mogelijk om dit te laten doen in een keuken winkel.

Afzuiging

In de badkamer wordt het vaak warm en vochtig. De afzuiging badkamer is daarom ontzettend belangrijk. Wanneer dit niet goed geregeld is zal de badkamer een vieze plek worden die erg gevoelig is voor bacteriën. Het is sowieso slim om een raam te plaatsen die open kan, hierdoor kan het goed door luchten. Ook is een WTW unit een goede optie. Hierdoor komt er continue frisse en schone lucht in uw badkamer en wordt de vervuilde lucht afgevoerd. Het voordeel van dit systeem is dat het ook nog eens goed is voor uw energierekening. De warme lucht wordt namelijk behouden en de lucht van buiten wordt eerst opgewarmd. 

Kleuren in de badkamer

Denk goed na over de kleuren die u in de badkamer terug wilt laten komen. Hier kunt u namelijk flink de fout mee in gaan. De meeste badkamers zijn niet heel groot, maar het is wel fijn als de ruimte groter oogt. Veel mensen kiezen voor veel verschillende kleuren, hierdoor lijkt uw badkamer al snel een stuk kleiner. Kies daarom voor 1 of 2 verschillende kleuren of kies een paar lichte tinten. Dit heeft ontzettend veel effect op de uitstraling van de badkamer.

Less is more

U wilt dus niet teveel kleuren in uw badkamer omdat het de uitstraling verpest. Ook zult u niet teveel accessoires moeten plaatsen. Probeer spullen zoals handdoeken op te bergen in de kast. Als u niet zoveel kast ruimte hebt, kunt u ook kiezen voor handdoeken in lichte tinten die goed aansluiten op de rest zodat het niet storend is. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te rommelig wordt.