Tips om mooie eetkamerstoelen te kopen

Wil je je woonkamer een makeover geven of ben je onlangs verhuisd en moet je de woonkamer meubileren, dan hoort hier ook het kopen van een stevige eettafel en mooie eetkamerstoelen bij. Lees de tekst hieronder zorgvuldig door voor enkele handige tips om mooie eetkamerstoelen te kopen.

Tip 1: Kies het materiaal van de mooie eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn in verschillende materiaalsoorten te koop. Om te bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor je situatie dien je naar je interieurstijl te kijken, maar ook naar je budget en naar je wensen. De meeste mooie eetkamerstoelen zijn gemaakt van kunststof, rotan, leer, fluweel, metaal of hout. Kies je voor eetkamerstoelen gemaakt van hoogwaardig materiaal, dan weet je zeker dat de eetkamerstoelen vele malen langer meegaan dan als je investeert in eetkamerstoelen die goedkoop zijn geprijsd en waarvan de kwaliteit minder is. 

Tip 2: Neem de afmetingen

Neem altijd eerst de afmetingen door middel van een meetlat zodat je kunt bepalen welke mooie eetkamerstoelen je precies moet kopen, aangezien de maten enorm variëren onderling. Kies voor eetstoelen die precies passen onder de eettafel door te letten op zaken zoals de breedte tussen de poten van de eettafel, de zithoogte van de huidige stoelen en de hoogte van de eettafel.

Tip 3: De stijl bepalen

Bepaal welke stijl je precies zoekt als je mooie eetkamerstoelen gaat kopen. De nieuwe stoelen gaan namelijk goed moeten passen bij je interieurstijl om zo het geheel compleet te maken. Dit maakt het verstandig om eerst inspiratie op te doen zodat je kunt kiezen uit de verschillende soorten eetstoelen, de verschillende materialen, maar ook de verschillende kleuren en afmetingen. Als je het kiezen van een passende eetstoel moeilijk vindt, dan kan je altijd om deskundig advies vragen aan een ervaren professioneel.

Tip 4: Bepaal het aantal eetkamerstoelen

Check hoeveel eetkamerstoelen je moet kopen door te letten op zaken zoals de omvang van je huishouden en de frequentie waarop je bezoek verwacht. Gaat het om een klein huishouden van 2 personen, dan ga je natuurlijk minder eetkamerstoelen moeten kopen dan als je huishouden uit 6 personen bestaat die allemaal samen moeten zitten aan tafel.

Tip 5: Bepaal de zitdiepte en de zithoogte 

Ga na wat de ideale zitdiepte en de zithoogte van de nieuwe eetstoelen moet zijn. Je kunt namelijk kiezen tussen de aanschaf van mooie eetstoelen in standaard afmetingen die geschikt zijn voor vrijwel elke lichaamsbouw, maar je kunt ook kiezen voor het kopen van mooie eetkamerstoelen op maat die speciaal ontwikkeld zijn voor personen die korter, dikker of langer zijn.

Tip 6: Armleuningen of niet?

Als je mooie eetstoelen koopt, ga dan eerst na of je de stoelen met of zonder armleuning wilt kopen. Kies je voor armleuningen, dan kan je van gezelligheid uitgaan aangezien je in de stoel kunt blijven kletsen na het eten en je armen comfortabel laten rusten op de leuning. Personen die niet lang aan tafel blijven zitten hoeven niet te investeren in mooie eetstoelen met armleuningen.