Verschillende kleuren beton kopen en combineren

Beton, een veelgebruikt bouwmateriaal dat nu ook helemaal in is vanwege zijn looks. De betonlook verf zie je overal terug, maar ook de betonnen vloeren zijn razend populair. Dat is ook niet zo gek. Beton is namelijk een super gaaf materiaal dat echt een toevoeging is voor jouw woning. Het geeft een strakke en stoere look, maar kan tegelijkertijd ook voor een hele huiselijke sfeer zorgen. In dit artikel gaan we dan ook wat verder in op beton. We zullen het gaan hebben over de verschillende kleuren beton en hoe je die leuk met elkaar kan combineren. Zo weet je straks precies hoe je de betonlook in jouw interieur kan gaan verwerken.

De verschillende soorten betonkleuren

Je kan beton cire kopen in allerlei verschillende kleuren en tinten. Er zit dus voor ieder wat wils bij. Voor elk interieur is er wel een geschikte kleur beton. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke grijze kleur, maar ook aan een wat warmere kleur als bijvoorbeeld beige. Naast die verschillende kleuren heb je ook nog weer verschillende ‘patronen’ de ene betonvloer is wat gladder, de ander heeft wat meer reliëf. Het is dus maar net wat jij mooi vindt en wat bij jouw woning past. Je kan dit type vloer dus echt helemaal naar jouw wens maken, waardoor het een ideale soort vloer is voor in jouw unieke woning.

De verschillende kleuren leuk met elkaar combineren

Je kan de verschillende kleuren en materialen ook leuk met elkaar combineren. Zo is het super leuk om bij een betonnen vloer ook een muur met betonlook verf te verven. Op die manier trek je de stoere industriële stijl leuk door in je woning. Je kan ervoor kiezen om dezelfde kleur op de muur te doen, maar een een contrasterende kleur is super leuk. Maar ook kalkverf is leuk te combineren met een betonnen vloer. Het geeft namelijk een wolkerig effect en is ook nog eens beschikbaar in allerlei verschillende kalkverf kleuren. Je kan een neutrale kleur vloer dus ook erg leuk combineren met een wat fellere kleur muur.