Vijg planten

Bekijk de vijg planten bij Tropictrees. Een vijg in de tuin heeft veel voordelen, vooral omdat een vijg van Tropictrees speciale kweek is, want dat zijn vijgen op stam. Het is ook een goede investering vanwege de vruchten. Een vijg bevat veel vezels en vitamine B-complex. Vijgen zijn goed voor de ontwikkeling van botten en het centrale zenuwstelsel. In veel landen worden bladeren van de vijg als decoratie gebruikt op de eettafel. Er zijn verschillende soorten vijg planten en bomen. Sommigen geven een groene vijg, andere een donkere vijg, maar bij beiden spreek je van zoete vijgen. Tropictrees heeft meer in het assortiment dan vijgen.

Er zijn zoveel tropische bomen met vruchten

Daarom heeft Tropictrees niet alleen vijg planten in het aanbod. Wat denk je van een olijfboom in de tuin? Of anders een limoenenboom? Of een palmboom? Tropictrees heeft het allemaal in het assortiment. Tropictrees is ook nog importeur van de exotische bomen en planten, en dat zorgt altijd voor de laagste prijs omdat er minder tussenhandel is. Daarbij letten de kenners van Tropictrees gelijk op de gezondheid van de boom of plant en geven advies. Bijvoorbeeld, niet alle vijg planten zijn winterharde planten. Dit is belangrijk, er zijn dus vijg planten die een periode van vorst goed kunnen verdragen, en anderen niet.

Exotisch is altijd mooier dan die typische Nederlandse struikjes

Vooral tuintjes bij bedrijven en overheidsinstellingen zijn erg standaard. Het is allemaal ‘ligusterachtig’ en daardoor al snel saai. Wat vijg planten zullen het aanzien al anders maken, en dit vanwege het blad. Neem daarbij in acht dat de vijg plant een heerlijke zoetige geur geeft. Door deze twee factoren, geur en de vorm van het blad, is het al gelijk geen standaard tuintje meer. Meestal zit er een bureau achter het ontwerp van de tuin, en daarop is nu alle hoop dat tuintjes minder standaard worden dan nu. Een exotische plant in de tuin maakt het geheel gelijk totaal anders.