Een woning voor nu en later

notariswoning

Wilt u een woning waarmee u goed voorbereid bent voor de toekomst, dan is een levensloopbestendige woning nieuwbouw een goed initiatief om te ondernemen. Met dit type woning kunt u vooruit bouwen op de toekomst en hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit dat u in de toekomst vanwege uw gezondheid gedwongen moet verhuizen. De woning biedt namelijk de mogelijkheid om uw badkamer en slaapkamer op de begane grond te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat u ook op latere leeftijd nog mobiel genoeg bent om voor uzelf te zorgen en hierdoor hoeft u niet voor de keuze te staan om te moeten verhuizen.

Inrichting van de woning

Bij de levensloopbestendige woning nieuwbouw is de inrichting uiteraard een belangrijk component. Samen met uw adviseur kunt u hiernaar kijken en bepalen wat u met de ruimtes doet. Het is gebruikelijk om de kamers boven vooral in te richten als logeerkamers voor familie en vrienden. U kunt uiteraard ook zelf kiezen waarvoor u de ruimte gebruikt. Dit kunt u doen door uw wensen kenbaar te maken bij de adviseur, zodat diegene deze voorkeuren kan meenemen in het ontwerpen van de schets. Zo weet u zeker dat u een woning heeft die zo goed mogelijk is afgestemd op uw wensen.

Verdere aanpassingen aan de woningen

Wanneer u al meer op leeftijd bent, kunt u er uiteraard ook voor kiezen om meerdere aanpassingen aan het huis toe te voegen. Misschien wilt u graag veel tijd besteden op een verdieping hoger en dat kunt u verwezenlijken door een woonhuislift toe te voegen. Zo kunt u zo mobiel mogelijk door de woning bewegen. Ook kunnen er aanpassingen aan de opzet van de woning worden gemaakt. De gang kan bijvoorbeeld wat breder gemaakt worden zodat u zich hier wat makkelijker kunt manifesteren. Tot slot kunt u ook nog kiezen uit allerlei andere details die betrekking hebben tot het interieur van uw woning. Naast een levensloop bestendige woning kunt u ook kiezen voor een mantelzorgwoning.