Hoe houd je je woning netjes tijdens een verbouwing?

Witte verf

Iedereen die een eigen huis heeft of wel eens een verbouwing heeft meegemaakt, weet wat voor rotzooi het kan opleveren in je huis. Bankstellen worden vies en de mooie pvc vloer kan beschadigd raken, waardoor je een nieuwe vloer moet aanschaffen, zoals bijvoorbeeld extra breed laminaat. Dit had allemaal echter voorkomen kunnen worden als je een paar simpele tips had gevolgd. Wil jij weten hoe je je woning netjes en schadevrij kan houden tijdens een verbouwing? Lees dan deze blog!

Ruim de boel op

Deze tip klinkt als een open deur en dat is het ook wel. Toch zijn er veel mensen die dit niet doen voor de verbouwing, omdat ‘het daarna toch wel een gigantische bende wordt’. Het is echter belangrijk om de verbouwing te beginnen in een schone en opgeruimde kamer. Je moet je kamer namelijk zoveel mogelijk leeghalen, want je wilt niet dat er verf op je visgraat vloeren komt. Ruim ook alle verfpotten op die niet meer gebruikt worden, evenals het overbodige gereedschap. 

Dek zoveel mogelijk af

Je kan vaak niet voorkomen dat er een spettertje verf op de grond valt. Daarom is het belangrijk om zaken als de vloer en de plinten goed af te dekken. Hiervoor kan afdekfolie gebruikt worden, maar dit is niet de meest gebruiksvriendelijke oplossing. Dat komt doordat het plastic snel los kan laten. Bepaal daarom van tevoren wat er afgeplakt moet worden en of er over het folie gelopen moet worden. Leg oude handdoeken over de scherpe randen heen om te voorkomen dat scheuren in het folie optreden.