Soorten isolatieplaten

isolatieplaten

Pas als je voldoende info hebt, zal je de juiste keuze kunnen maken. Benieuwd naar de beste isolatieplaten voor jou? Lees dan snel verder!

Een van de meest gekozen soorten isolatieplaten, Zijn de XPS isolatieplaten. XPS hebben iets weg van EPS isolatieplaten, Maar ze hebben een andere structuur, een schuimstructuur.

Deze gesloten structuur geven de platen een hoge isolatiewaarde en drukvastheid, beter als die van EPS isolatieplaten. Ze zijn wel iets duurder dan de EPS varianten!

Je kunt ook kiezen voor de EPS isolatieplaten. Deze isolatieplaten zijn gemaakt uit piepschuim en hebben een duidelijke bolletjes structuur. EPS isolatieplaten zijn de goedkoopste isolatieplaten die je kunt kiezen. Ze zijn dus de ideale optie als je een beperkt budget hebt!

De PUR isolatieplaten zijn een van de beste die je kan kiezen. ze zijn namelijk makkelijk te gebruiken doordat het licht is en dun. Hierdoor bespaar je veel ruimte. Ze zijn wel duurder dan de XPS en EPS platen, maar ze hebben een betere isolatiewaarde. 

Isolatieplaten prijzen

als we kijken naar de prijzen zijn deze prijzen sterk afhankelijk van het type materiaal dat je kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten isolatieplaten.

Als je kiest voor PIR of PUR isolatieplaten, dan zal het je gemiddeld tussen de € 15 en € 25 kosten. XPS platen zijn een goedkoper alternatief, hiervoor zal je gemiddeld tussen de € 10 en € 15 betalen. De goedkoopste optie is de EPS isolatieplaten. Als je deze platen kiest, dan ben je tussen € 7 en € 10 euro kwijt. De prijs is inclusief btw, maar zonder plaatsingskosten. De plaatsingskosten kunnen erg oplopen, licht er aan van welk materiaal je kiest.

het is niet aangeraden om het zelf te doen. Bij een professioneel weet je zeker dat het goed gebeurt.